Etiketter

,MÄSTER SVENNS FÖRSTA BREV

Som ni ser här ovan,har jag fått in ett brev från min nestor och vän,Svenn Eriksen.

Eftersom det är lite litet,så skriver jag om det med större text.

Kullavik i december 2006.

Kära löparvänner.

Sedan vi sågs senast här hemma hos mig,har det runnit mycket vatten under broarna.Men det har också runnit över.Min gräsmatta är tidvis en stor insjö och det föreligger risk att taxeringsvärdet blir höjt.Jag har fått havsutsikt.På sikt rinne vattnet undan.

Kommen till 72 och drabbad av något som Dan Waern kallar galopperande hjärta-han är ju hästägare-är min träning ej längre som förr.Backträning vid Plikta,12x1000m i Frölundaborg eller 30x200m i Friidrottens Hus har blivit.s.k nostalgiska minnen i gungstolen.

Husägare är som bekant aldrig sysslolösa.Gräsmattor och rabatter tarvar sin skötsel,liksom även pottatislandet. Gudrun(inte Schyman) knäckte en stor del av min ”skog”.Uppröjningsarbetet var krävande och och tog lång tid.80 kbm gran- och tallved finns i prydliga travar..Någon månad före stormen hade jag köpt 50 kbm ekved,så här finns gott om ved vid vad jag kallar KAL-hugget.

För Kjell berättade jag att jag återplanerat 100 granplator.Om några år när dessa växt till sig kommer det att finnas julgranar för hämtning.På tal om jul,så är det ej troligt att jag-genom Kjells försorg-syns på någon hemsida förrän nästa år och vill därför önska alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

Jag försöker hålla mig informerad om era (fram) steg.Resultaten från MSRT:are är givetvis intressanta,men jag ser även goda resultat från löpare jag inte lärt känna,men med Solvikingarna som klubbadress.Tommys löparskola(det är ju en träningsgrupp,Kjells anmärkning)och Anders träningsdoser är intressanta infon,liksom att en ”rosa” figur lämnat arenan.

Curts Sjukdom tillhör inte de glada nyheterna(fast han tränar som en demon nu,i stort sett återställd,Kjells anm.),dock blev jag glad när jag fick vet att han återigen nöter Västra Rundan.Ditt Korprekord på 800 meter minns jag med välbehag,Curt.

Jag bläddrade i mina träningsdagböcker för att se hur jag själv hade lyckats med ”novembervilan”.Den betyder för mig tre veckors träningsuppehåll med svamppromenader som ersättning.Jag gav mig själv retroaktivt godkänt.

I ett kommande brev vill jag berätta om träning som utvecklar och-framförallt-utebliven träning som avvecklar.Nu vacklar jag inte in mig mera.

Med löparhälsningar.

SVENN.

Och med det stänger vi för den här veckan,för min dator har nån härdsmälta av typ värre.

Julfest i kväll,Julklappsjakten i Friidrott i två dagar.

En späckad helg.

Ha`t så bra.