Etiketter

Embarkering av  Sterlings plan på Göteborg-Malaga-rutten,för träningsläger med Sävedalens AIK.

7 ledare,en gästtränare+ runt 45 ungdomar bildade den stora truppen.

Och ja,för den oinvigde,det är friidrott det handlar om.

Förra veckan,på tisdagen i svinottan,var det till att stiga upp vid 4-tiden,årets träningsläger i spanska Torremolinos stod för dörren.Som framgår av bilden ovan,var det snöigt,och mamma Borglund som körde mig och sina döttrar till Landvetter hade fullt sjå att hålla bilen på vägen i snöyran.

I röd mössa syns kollega Janne välkomna sina adepter ombord.

Den tidiga avfärden och närheten mellan Malags flygplats och vårt stora hotell i Torremolinos,innebar att vi hann till lunchen-och vi hade helpension.Bra på många sätt,men en förödande dessertbuffé redan på lunch,innebar att all tanke på ett vältrimmat utseende for sin kos.

Det blev en liten rundtur till såväl arena som strand,och vattnet såg lockande ut för en frusen nordbo.

Att det sen inte var mer än 17 grader,innebar mest att baden kortades något.

Kajsa,som var ett av de verkliga utropstecknen,nyss åter från mer än ett års skada,och flitigt skött rehabträning,syns här i ett löparanpassat blans/styrkepass vid poolkanten.

En enastående kämpe,vilket visade sig under hela lägret.

Som sig bör,avhölls tränarmöten där diverse spörsmål avhandlades i den ljumma vårnatten.Äldre Stil-tränarna Janne och Bengt,ser glada ut,Janne ständigt häcklande teknikarna,i synnerhet Lars.

Som jag minns kom vi nästan till enighet om vikten av tidig träning av s.k rotationsteknik i kula,gärna redan i 10-årsåldern.Det är märkligt att vi löptränare vet bäst även om hur kulträning ska bedrivas,men så är det.

 

Kollegan David och jag begav oss redan andra dagen upp i något som blev en rejäl bergstur,och jag kan bara glädjas åt att han delar min faiblesse för berg,och den back/bergsträning som sedermera lades in på schemat.

Här fin utsikt över Torremolinos,till vänster Malaga.Soldiset garanterade en behaglig temperatur

Peter Johansson från Tingberg med upptagningsområdeLilla Edet,Lödöse,Ale och såna exotiska orter,gästtränade oss hela lägret,och gled ut och in mellan våra tre träningsgrupper.Han gnälld om skador och övervikt innan lägret,men formen verkade inte ha påverkats av det,och han var oerhört stark i träningen.38 år har han hunnit bli,denne ungdomlige och sunde man,en gång norsk mästare i roddmaskin och som prövat alla friidrottens grenar utom Marathon(och det skulle han göra med bravur,om han prövar).

Brevid (hitom Peter)står min kunnige,nye kollega från Halmstad,David Wendel,som visade sig vara ännu gladare t.o.m än jag,i att plåga våra unga på styrketräningen.Jag deltog i ett par styrkepass,och var knappt talbar.Jag såg gamar cirkla över oss i samband med en enorm räcka repetitioner av magövningar på arenan,och de hävdar att jag trötthetshallucinerade,i denne kollegas sadistiska program.

Fast jag tror att det var gamar,måsar har väl inte svarta vingspetsar