Etiketter

, ,

AnneLie har alltid längtat till Italien,och när jag såg att såväl Fritidsresor som Vingresor arrangerade tågcharter,så bokade jag.Något av försenad bröllopsresa,och tågresor älskar jag,så det var bara att slå till.Vi försökte få med oss Lill/Micael,Ola/Ann-Britt,Robban/Lena eller Håkan med sambo,men det stämde inte av olika orsaker.

Och så är jag nog lite egen,vilket inte gör det lätt en hel vecka med mig.

Lilla Torg-jag gillar Malmö.

Nå,lördagen den 7:e juni åkte vi ospecificerat tåg(billigt men det blev ståplats i nåt som liknar en boskapsvagn,åtminstone till Varberg.)till Malmö,där vi fördrev några timmar vid ett fotbollshett Lilla Torg.

Italienskt innan Italien-Guinessen är min.

På en sportbar fick vi se den första fotbollsmatchen,och timmarna gick inte långsamt.Sen var det dags att äntra liggvagnen som v i delade med ett trevligt par (här med AnneLie)

och en i och för sig säkert lika trevlig man från Varberg.Felet var att han nog supit en lång tid,och tydligen missat lite här och där.Om man säger så.Han hade det goda omdömet att lägga sig på golvet utanför vagnen,och det kan låta inhumant,men det gladde oss mycket,och gjorde luften uthärdlig i vår trånga kupé.

Efter att ha sett Trelleborgs ljus slockna i fjärran,satte vi oss en stund på serveringen på tågfärjan,var trötta och gick sen  och lade oss.

Man vaknade då och då av att vagnen krängde,och kort när färjan anlände till Sassnitz,men det funkade hyggligt med sömnen.

Vi väcktes kort innan Berlin,och där fick vi nån timme på den ultramoderna Hauptbahnhofen .Det blev Donken,för det mesta var stängt.

Nedan jag på McDonalds i Berlin.

Sen var det dags för den bekväma delen av resan ned till München.Wittenberg må vara hur känt som helst,men liknade en håla.

Det är en lång sträcka och mycket skog och kullar att titta på,men också storstäder som Leipzig

och Nürnberg. Jena var en vacker stad i mina ögon.Tyvärr slogs tågtoaletterna ut efter vår rumsgrannes besök där,men det var bara att knipa(äh,jag skojar,det fanns fler).

München Hauptbahnhof var trevligt och trångt,med goda korvar och riktig Löwenbrau.

Nedan goa gubbar vid sin lunchöl.

Vi köpte en god kyckling att ta med på tåget,vilket var ett gott beslut.

Det drällde av fotbollssupporters,många svenska,och de höll låda under alp-etappen ända fram till Innsbruck.

Många hisnande vyer fick vi se,och det var lite kallt på tåget.Vi äntrade italien via Brennerpasset.Det var fortsatt bergigt hela vägen till Verona,och på många berg såg vi vackra borgar.

Kära Vingresor,jag föreslår att ni skriver en resefolder där ni beskriver inte bara destinationen+Verona,utan alla intressanta städer på vägen.Däremot vill jag ge högsta betyg åt vår skånska värdinna,som galant klarade av det mesta.

Tack Frida.

Vid halv 8 på söndagskvällen var vi framme på vårt hotell i Pai,nån mil norr om staden Garda vid gardasjöns östra strand.Ett högt berg på östra sidan,och sjön 20 meter västerut från vår balkong.Kan man önska sig bättre?Den stora balkongen är vår.

Vi fick omedelbart kasta oss över den goda middagen,som  bestod av sallad,soppa eller pasta(jag valde aldrig soppa),huvudrätt samt dessert.Redan från början slog jag an tonen och beställde en karaff inhemskt öl,vilket jag ibland delade med AnneLie.

Efter middagen såg vi på fotboll,tog en promenad och lade oss att sova,24 timmar på tåg tar på krafterna.

Hänförande utsikt från vårt hotell.

Mer kommer…