Etiketter

, , , , ,

Lars Wilderäng är nog den minst bekante talaren som Owe lurat att bli intervuad av Loket i Arena Göteborgs regi. Han är ansvarig för välbesökta bloggen Cornucopia som inte rädes nåt ämne.

http://cornucopia.cornubot.se/

Bad Wilderäng m.m 002.jpg

Min erkänt goda intuition säger mig att hans namn kommer att bli betydligt mer bekant för allmänheten inom en hyfsat kort tid. Denne förhållandevis unge man(41 år) hade på något sätt lyckats snappa upp kunskaper från de mest skiftande områden och imponerade storligen på publiken. Om man bara läser hans blogg Cornucopia, kan man nog missa hans retoriska livetalanger.

Bad Wilderäng m.m 008.jpg

Om han får hållas kan han  bli en uppskattad och vass medlem i det talrika och erkänt duktiga svenska föreläsarskrået. Budskap har han så det räcker och hans uppfriskande rättframhet kommer att gå hem hos tillräckligt många.

Bad Wilderäng m.m 004.jpg

 

Loket hade ingen större förkundkap om Sätalabaserade Lars, men är så lyhörd att det aldrig ställde till problem.

Lars Wilderäng är kritisk mot många företeelser i vårt samhälle, men balanserar detta med ett engagemang för de vanliga människornas situation. Han har många goda råd  att bistå med och det är inga floskeltips heller.

Åter-det är ett ytterst mångkunnig man och den enda kunskapsbristen låg inom ämnesområdet idrott.-där kunde inte ens Loket gräva fram nåt. Han har väl helt enkelt inte har tid att engagera sig . Ekologi, försvarspolitik, ekonomi, samhällsdebatt, ja- det mesta finns i registret. När Loket frågade hur han har så vittomfattande bredd/djup svarade han att han har bra minne helt enkelt.

Han trodde att hans skogsbrukssysslor gav en nyttig balans åt hjärnkontoret(vertikalt tänkande?) och har vare sig TV eller dagstidningar där ute på gården. Han nyttjar nätet i stället.

Lars har skrivit en roman som beskriver en attack mot Sverige 2012. Den är att räkna som ett inlägg i försvarsdebatten och heter Midvintermörker efter den tänkta tiden för anfallet. Han sålde den till ett förmånligt pris efter frukostmötet och jag köpte ett exemplar trots att jag nästan bara läser facklitteratur sen ett längre tag.

Jag bärjade läsa den tättskrivna, 312 sidor långa romanen på lördagsmorgonen, hade med mig den ut på Jerkholmens bad, fortsatte att läsa den på kvällen till Spotifys sista fria flämtande timmar och lade den ifrån mig färdigläst vid 24-tiden.

Bad Wilderäng m.m 025.jpg

Det är ett mycket gott betyg. Jag sträckläser sällan nåt numera, men jag ville veta hur det gick. Skildringen gav ett realistiskt intryck och jag fick en känsla av en mycket noggrann research-något som han vidgår i efterordet..

Bad Wilderäng m.m 006.jpg

Ett tag tänkte jag döpa blogginläggget till ”Renässansfurste från Sätila på korståg mot dumheten”, men jag är rädd för språkliga överdrifter.

Lycka till i fortsättningen Lars.

Till  Owe och andra organisatörer riktar jag ett tack för en uppväckande frukost.

Leif tackar jag för hans sedvanligt eminenta intervju