Etiketter

, , , ,

399296_10152309811975364_279183716_n

Det har gått en tid sen idén om ett lopp i hamnen dök upp. Nån gång 2011 , i samband med  de massiva skriverierna om Göteborgs Jubileumsfirande(2021) i GP, och främst GT, korsbefruktades lite lösa idéer om att skapa ett stadslopp i hamnen med de historiska vingslag som omgärdar Göteborgs hamn och som ofrånkomligen dyker fram i samband med ett jubileum

Om det är slumpen som låtit vissa bitar falla på plats vill jag inte uttala mig om, men helt säkert är att min roll som idégivare/katalysator påverkats oerhört av att jag försökt hitta på ett sätt att vara mer kreativ, fast det var menat för mitt arbete.

Där har det inte lett till nån större utdelning, milt uttryckt. Så mycket bättre att det finns andra arenor.

En mängd intressanta sammanträffanden har lett till att vi efter, tror jag, hundratals möten har lyckats få till tre samarbetande friidrottsklubbarklubbar, som med stöd med en nyvärvad, meriterad projektledare, har delat ut 15000 foldrar om vårt lopp under den helg som har omgärdat Göteborgsvarvet.

Frivilliga från GKIK, IF Kville och SAIK har, likt böneutroppare attackerat  varje varvslöpare som lämnat Varvsmässan och vi har, bokstavligt jobbat till  dess rösterna mest liknat  kraxande.

421637_406036042746792_410952197_a

Vi har fått bra respons och många har intresserat frågat om loppet.

GKIK-20Hemsida-20kopiera

Några saker vi lärde oss var att  sidan med kartbilden på varvssträckningen skulle lämnas synlig. Att ordet ”hamnen” var så positivt värdeladdat är nåt för politiker att tänka på innan de får för sig att utrota sjöfarten och ersätta med svindyra hus.Så var det sagt- jag vill ha en blandhamn- där det maritima tillåts leva ihop med stadsarkitektens Siesjös visioner.

logo_saik

Det verkar helt enkelt som om folk älskar hamnen.

24ba50cb-e0ad-11e0-9d5d-30f3352c3fb6

10 km vet vi via Varvets enkäter är den mest eftersökta distansen, och där har vi  f.ö inte haft nåt val.

Vi har några triumfkort till, och vårt hjärnspår, Brain Athlet, ska få ett alldeles eget kapitel.

Den historiska aspekten har nio år på sig att belysas, och ni kommer inte undan det heller, vare sig här eller mer officiellt. Det kan nämnas att våra samarbetspartners sitter inne med oerhörda kunskaper.

Älvsborgs Fästning och Färjenäs är bara två juveler ur en outtömlig skattgömma.

Det kommer  mer om loppet och allt omkring det, såväl här som i FaceBook som på vår helt nyöppnade hemsida.

Vi i styrgruppen, bangruppen, funktionärsgruppen och allt vad vi heter jobbar vidare, det är bara knappt 4 månader till första vågen ska rulla in över hamnstråket.

Det verkar som vårt koncept uppskattas, så långt.

Vill ni anmäla er, så gå in på länken nedan.

http://goteborgsjubileumslopp.se/