Etiketter

,

England träning 011SAIK 12SAIK 13SAIK 2SAIK 3SAIK 4SAIK 5SAIK 6SAIK 7

SAIK9SAIK 8
För ett par år sen drog tidigare elitlöparen(ryggproblem förkortade en stark elitlöparkarriär)Tobias Lundvall igång ett lovvärt initiativ, jag tror att han kallade det SAIK Retro. Ber om ursäkt om namnet är fel, men intentionen var i alla fall klar-dra ihop gamla SAIK:are för att träna och trivas ihop utan de gamla elitambitionerna.
Vad jag vet började det lovande för att så småningom sina och till slut upphöra. Som Julia brukar säga- ”Tid är inget folk har gott om.”
Kanske.
Tobias, Christin och nån mer kom för 6-7 år sen med ett förslag till GFIF att bilda ett löpsamarbete mellan Göteborgsklubbarna. Projektet var lite för luddigt och samtidigt visionärt för att få omedelbart genomslag. Ett par år senare, efter upphovsmännens sorti, hade det fått ligga och gro och blommade upp i det fantastiska löpprojekt som så kraftigt bidragit till Göteborgs enorma framgångar i löpgrenarna.Johan först,sen Curre, har varit ansvariga för det här GFIF-projektet, som varit en förebild för övriga Sverige.
Tobias &Co var nåt år före sin tid men mutade tankemässigt in idén.
Tack för det.

Åter till SAIK Retro.Jag tror att läget är det rätta nu.
Tob,Michael,Petra och många av generationskamraterna har stadgat sig, fått barn och gjort civila karriärer. Alla rör på sig, springer, gymmar och har helt klart för sig vikten av att hålla sig i form.Jag vet att många tränar ihop med sina gamla kompisar.
Det nya nu är att ytterligare en generation avdankade elitlöpare/elitjuniorer från SAIK har klarat av eller är i avslutningsfasen av sina studier.
Jag har träffat på Johanna och Maria som bägge är återbördade till Göteborg. Nathalie är också tilbaka och är läkare på Sahlgrenska tror jag.
De tränade och trivdes.Hannas Erlandssonsläkarstudier är snart avklarade, säkert på allra bästa sätt.Hon är med på vårt Jubileumslopp. Jag vet att även killarna rör på sig. Fick rapporter från Janne om ett fantompass av John uppe i Umeå, 8 x1000 m på lite över 3.20.Fantastiskt!
Hade du 5 minuters vila John?

Ljungan ska bo i Skåne,Olsson vet jag inget om.
hela familjen Lilja rör sig- har rapporter därifrån.
Anton är lite av träningsnarkoman- Wåhlin ser i alla fall ut att röra sig.
Filip är nästan elitaktiv.
Fick höra av Catharina att Towa, Camilla och hennes kamrater umgås flitigt. Daniel B är åter i Göteborg och var sist jag såg honom i full form.
Carina Ekengren tränar nästan rationellt och tävlar ibland. Pernilla S såg jag springa Sävedalsloppet. Enligt makarna Lund tränar såväl Johan som Sofia fortsatt på, låt vara att den senare är bosatt i Karlstad. Oscar Edman tränar bra, är deporterad till Uppsala, men är i grunden SAIK:are.
Julia bor i Malmö, men bär SAIK-jacka vid sina träningspass.
Bernhard och Oscar A gymmar intensivt och Desmond joggar fridfullt i Skatås. Teo ritar åt SAIK!
Tim elitsatsar på sitt kluriga sätt och gör stora tjänster åt klubben.
Erik träffade jag i går-i full form men med lite känningar i hälsenan.
Kajsa och Stina springer enligt stolte pappa Peter. Cecilia skulle aldrig tillåta sig att inte träna och Jenny rör sig säkert
Listan kan förlängas avsevärt och man får varma känslor vem som än dyker upp i minnesrutan.
Pernilla Ahlm höll jag på att glömma. Hon motionerade sist jag pratade med henne 8 mil i veckan.Hon bor i Stockholm nu, men är säkert hemma i bland.
Det slår en snabbt att det verkar ha gått så bra för er på alla möjliga sätt-mycket,mycket glädjande.
Själv sitter jag sen flera år i SAIK:s styrelse och är fortsatt med i den träningsgrupp som Johan nu har huvudansvar för med känt resultat. Europas bästa löptränare kan han titulera sig numera efter ett förnämligt pris han nyss erhöll.
SAIK hade sitt bästa år någonsin 2014 med två guld i löpgrenar.Elin och Klara fixade dem.

Det var en maratoningress.

Jag tycker att det skulle finnas god grogrund att återuppta SAIK Retro-projektet.
SAIK har en stuga i Skatås, vi kommer sannolikt att hyra in oss i ytterligare en.
Vi har sänkt medlemsavgiften till 100:- och har lagt upp så att resten täcks av sektionsavgifter.
Från SAIK:s styrelse skulle vi med glädje göra vårt bästa att underlätta för er att träffas för träning och vad ni vill.
Det enda ni behöver göra är att ta kontakt med varann och försöka sy ihop nåt.Inga lägen är bättre än jul-nyår när många bortflyktade är hemma på besök. Jag träffade Anders Trygg igår- han är alltid med på våra pass när han kan och är något av modell för en ur-SAIK:are.

Tiden har mognat ikapp Tobias idé tycker jag som har många av er som FB-vänner.
Vi och jag stöttar alla initiativ-men ”The Gathering ” får ni själva organisera.
Vad säger ni?
Oavsett det önskar jag alla en riktigt God Jul.
Den hälsningen kommer också från Julia och övriga familjen.

P.S. Skulle kamraterna ha fel färger och vara ÖIS:are, MAIK:are Kvilleiter eller Ulleviiter går det lika bra. Eller nåt annat- friidrotten/löpningen förenar över klubbgränser.

PS2. Det dyker upp flera namn hela tiden.Tränarna Janne,Bengt och Bengt.
Peter och David flyktade till Ullevi.Och Per Skoog. Och Sara. Och Sara igen.Och superatleten Amanda Lahti.De underbara och idogt motionerande föräldrarna.Peter, Roger,Nicki…….
Tidholm med fru är ytterst aktiva än,Johan L likaså.
Alison… listan kan förlängas , men fyll i den åt mig här under kommentarer.

PS 3. jag har tyvärr inga bilder från träningslägren innan 2007.Nån som har? Maila gärna över. The SAIK-chronicles?