Etiketter

,

20140702-052538-19538010.jpg

Höjdpunkter 2014

När man blickar tillbaka har den tid som ligger närmast återblicken en fördel gentemot lite svunnare tid. Jag ska försöka kompensera för den effekten och som det känns nu, i skrivande stund, blir det årets Tio I Topp för mig.

Det handlar helt om subjektiva värderingar och tyckanden, men i Kjellbrellsworld är det jag som bestämmer än så länge.

Vi går direkt till listan. Den är lite omvänd- högst värderad ligger underst.

10-Nej till Trängselskatt i folkomröstningen. Visserligen har jag inte mycket att invända mot just trängselavgifter, men Västlänken ska finansieras , och kan man undergräva finansieringen kan man få tunnelbygget att försvinna i det mörka hål det hör hemma . Mycket överraskande och glädjande. Fast kampen går vidare. Framtiden får inte helt ruinera nuet, i synnerhet som det finns andra alternativ

 

9En timme i Radio 88.

Leif Lundwall intervjuade och jag fick göra en önskelista på mina bästa låtar. Trots att det sändes dagen innan Göteborgs Jubileumslopp, la jag mycket tid på att sålla, välja bort och lyfta fram medlodierna från mitt livs låtskatt. Man har sitt hjärta i sina låtar. Eller ännu skarpare- man är inte mer än sina låtar. En underbar timme, och jag var nog helt lugn. I närheten av sin älsklingsmusik är man inte nervös.

Radio 88

Jag fick med låtar med Kinks, Roxy Music, David Bowie, Madness, Beatles och andra låtar från den tidsperiod som Radio 88 spelar

8Julresan till Cambridge.

IMG_1751

Att få åka med sin familj till England över jul  var ovärderligt och jag har inte smält det än. Festen dagen efter vi hade kommit hem, där förstfödde Alexander   förstärkte med sin sambo lägger jag in i samma pott.

7 Alla människor jag träffat via loppet, via Brain Athletics, via jobbet och allt möjligt. Den här posten  kunde ha toppat egentligen, men den är lite för abstrakt. Jag lyfter särskilt fram Bengt från Runmarö och Bror i Lysekil, två pigga och livsbejakande 90-åringar som kan vara goda föredömen för oss alla. Alla övriga vänner som står ut med mig nämns så ofta i andra sammanhang, men de inryms här. Här är Bengt tillsammans med min äldste vän Ola.91 år alltså. En av mina hjältar.

IMG_1431

6- De otaliga böcker jag läst, föredrag jag lyssnat på, låtar jag hört, filmer jag sett och drömmar jag haft förmånen att drömma. Jag lyfter särskilt fram filmen Interstellar som faktiskt kan göra ungdomen intresserad av fysik och astronomi. Mig  och sonen gav den ”Sense of Wonder-känsla”. Enastående intrig.Se den!

interstellar

 

Som bok får det blir den första jag läste(se nedan). Egentligen fick Alexander den i juklapp förra året men glömde den hos oss och då snabbläste jag den. Säg inget till honom. Boken var oerhört sorglig samtidigt som den knöt an till modern forskning på ett hyfsat trovärdigt sätt. Precis som filmen.Läs den!

Bilder från I-paden 002

5Genomförandet av Göteborgs Jubileumslopp trots alla svårigheter på vägen. Jag har lagt så mycket energi på loppet och det som är omkring att det var en oändlig lättnad att det gick bra. Över 90% av löparna var nöjda enligt en enkät vi gjorde.imageimageimage

4- Vårt föredrag på Vetenskapsfestivalen.

Martin Kurzwelly, Christian Blomstrand, Jenny Nyberg, jag själv, Anders från Strokeföreningen, Georg Kuhn och Anders Källström ledda av en moderator i toppform, broder Kalle som var helt suverän iett seminarium som handlade om kopplingen mellan fysisk träning och hjärnhälsa- om livsstilsvalets betydelse.  Lite av en livsdröm som gick i uppfyllelse.Hoppas på repris 2015.

http://disq.us/8kpdrv

Under den här rubriken kan väl även  hjärnfrukostarna med våra hjärnforskare i Brain Athletics  och vårt  Livsstilsvalmöte med nuvarande ministern Anna Johansson och David Lega insorteras.

De tog sig alltså tid dagen innan valet. Tack.

 

Kalle

3-Landet i Lysekil.

Sen vi köpte landet har jag kommit att älska helt nya saker. Att odla lavendel och kryddor, AnneLies potatisland, badet  alla fjärilarna och inte minst de goda löpförutsättningarna är bara det jag kommer ihåg nu. Mammas och pappas skyddsandar svävar troget runt stugknutarna, kanske i form av blåvingar(bilden) Fast mördarsniglarna hindrar landet att toppa  listan.

IMG_1376

Vägsalt blir vapnet mot dem 2015.

2Elins och Klaras guldmedaljer på SM. 5000m och 3000 m Hinder var distanserna. SAIK:s första guldmedaljer på 60 år. Jag blev så tagen där jag satt och såg loppet från landet i Lysekil att jag började gråta. Här lägger jag in SAIK:s övriga sportprestationer också- vi hade vårt bäst år någonsin. Lottas och  Lovisas EM-framgångar räknas också in liksom Johans makalösa tränarkarriär och Saras härjningar på gatloppen runt om i Sverige. Jag har inte plats för alla prestationer SAIK:are och medlemmar av våra löpargrupper utfört. Det är en hel bok.

IMG_1877

20140805-202916-73756411

Bilder från I-paden 008

1Tunnelprojektet i Annedal blev inställt.

https://www.facebook.com/pages/Bevara-Annedal/216749791822107?ref=

Västlänken.jpg 2 Rösta med fötter och hjärna_12_Sept_2014_2

Annedalsbornas samfällda protester och ett enastående kunnigt gäng bestående av invånare från vår härliga stadsdel fick stat och kommun att backa från att bygga en transporttunnel genom Landalabergen med utfart genom Brunnsgatan vidare över Övre Husargatan.   Hade vi inte vunnit den kampen, hade byggnissarna ödelagt hela Annedal för åtminstone ett decennium framåt. Tack Erik Stening och ditt gäng.Jag fick en liten del i kampen,som FB-redaktör. Mycket stolt och glad. Så här i efterhand framstår den här segern som den viktigaste, och till stor glädje för alla som Bo Larsson och andra på Trafikverket hade tänkt köra över.

Men det gick inte.

Jag har redan kommit på flera saker jag har missat, men de får vi ta in på en Salon de Refusée. Hade jag haft nån enda bild från när jag och Johan Wettergren fick det ärofulla uppdraget att dela ut priset till matchens lirare i matchen IFK Göteborg-Mjällby hade det kommit med. Vibe fick priset om nån undrar. Han gjorde tre mål för IFK.

Stormen viner utanför knutarna-det är vinternatt och jag längtar till sommaren.

IMG_2079