Etiketter

Söndagen var tänkt att ägnas  åt hårt arbete.

Än så länge har inget sådant utförts.

Klockan har nu passerat midnatt till  måndag 19 januari.great-outdoor-seating

Dagen började med att grannen hade tappat nyckeln efter en glad natt på krogen. Vi fick inhysa den olycklige i Julias rum. Jag följde med frun för att köpa acessoarer, köksgeråd samt  gjorde en avstickare till Kajs(tidigare Kajs Päls) där jag inhandlade nya handskar och AnneLie en väldigt fin jacka.

sebago-mens-skm-2041---sail-white-_1_

De säljer mycket Sebago där, ett  fint märke som jag vet härstammar från Portland, Maine. Lite lustigt  att jag har tittat på möjliga resor just till Portland, som en sorts 60-årsresa nån gång på tidig höst. Det är dyrt där, och jag fick ett erbjudande i morse från Booking Com gällande tre dagars boende, där priset pendlade mellan 2500:- och 19000:-

Portland-Head-Lighthouse

Jag kom att språka med ägaren, en trevlig karl av säljartyp. Han nämnde att Sebagos kläder, udda nog, till stor del skapas i Billdal. Tydligen hade ett klädhus med agentur på Sebago här i Sverige, frågat om man kunde få tillverka kläder på licensoch  fick det. Nu är en ansenlig del av Sebagos klädessortiment designat i Billdal, Gothenburg, Sweden.

Intressant av flera skäl.

image

image

Efter att ha fikat hos Robban på Cigarren som har enastående god och stark Cappucini, köpt lite damiga saker i damaffär, köksattiraljer i köksaffär och gått en lång promenad, återvände vi  där vi helt sonika lämnat den sovande grannen i en lägenhet bevakad av en sovande son.

image

Grannen hade då fått tag i låssmed som var i förd att bortmontera det gamla låset och för dyra pengar ersätta det med ett nytt. Givetvis kom ett samtal direkt efter fastmonterandet, att de borttappade nycklarna hade upphittats på krogen.

Strax därefter ringde en god vän och sa att grannen hade lämnat en nyckel i reserv hos vännen.

Det är dyrt att ligga på topp.

Svärmor var på förbi på sedvanlig söndagsmiddag, jag somnade lika sedvanligt framför TV:n, i dag på golvet.

Det handlade om nationella strömningar och var mycket sövande.

Vid pass 22.20 fick jag bege mig ut på löpning, sviten är ju ändå uppe i 18 raka dagar. Med de lätta löpskorna på fötterna fick jag till årets bästa träningspass,helt otippat. Men ännu är det långt till att göra under 45 på milen.

image

 

Jag besökte den andre grannen som återvänt från bandyfesten i Lidköping i går, något tyngd. Och då menas inte bara av den sura uddamålsförlusten för Villa Lidköping mot Sandviken.

Det hade varit lika festligt som tippat- men som sagt-tungt..

Kan man dra nån lärdom av den här dagen?