Etiketter

, ,

Dagarna blir längre och vinterns återtåg anas. Det är fortfarande ljust om jag går hem halv fem.  Träningsmässigt har jag haft turen att ha fått vara frisk och hel. Den femte oktogonen (åttahörningen) är fullbordad. Om ni tittar på den här, så ser ni att den kan göras oändlig. Jag tycker att det är ett roligt sätt att mäta. Jag har bara gjort färdigt den mittersta och  fyra av satelliterna. Fyra kvar. Sen har ju alla ett antal åttauddiga runtomkring sig. Den uppmärksamme märker direkt att jag har gjort ett fel i teckningen, men det korrigerar jag. Det är åtta som gäller.

image

Och jag är säker på att mätmetoden påverkar det mätta.

Dags för den sjätte. Jag har gett mig friheten att vila efter varje avslutad, och kanske blir det så i morgon. Om jag är sjuk vill säga. Erik tittar halvt föraktfullt på mig vid såna tendenser, så vid bevarad hälsa inleder jag min sjätte vända i morgon. I den ska infogas ett minipass med skivstången(tar tre minuter) innan jobbet. Om man skulle…….? Ja så får det bli. I morgon och ytterligare en av de åtta dagarna läggs en kostrestriktion in. Typ 600 kalorier ungefär.

Min träningstokige son kom nyss in(23.15) och förklarade att han lyft 92.5 kg.

i övrigt kan sägas att jag får prata med fantastiskt kunnigt folk av alla sorter. Idag var det ett par professorer som var intresserade av vårt Brain Athleticsprojekt. Dessutom hade jag Bengt Delang och Sabine Söndergaard i luren. Imponerande,men tjötet med Mats och våra duktiga Jubileumslöpare slår det inte.

Sista tusingen, lite backig, gick på 4.03 idag. Det är OK, men inte Veteran-SM-inspirerande alls. Nu får jag bläddra i den här inspirerande lilla boken.

image

 

Författaren har tillsammans med ett sjuttiotal andra pensionerade professorer från alla discipliner startat nåt de kallar  Strömstad Akademi, lite som Sir Richard Bransons ”The Elders”.

The_Elders

Fast med Strömstad som träffpunkt. Och kanske inte med lika höga kändisfaktor.

Jag älskar idén. Varför inte utnyttja kunnande?

Synd att inte mitt kära Lysekil har kommit på den här tanken.

strömstad

 

http://www.stromstadakademi.se/index.html

Jag skulle vilja ha det gänget som stöd och oerhört kompetent bollplank åt vårt Brain Athletics. Det är ingen omöjlighet. Om man är envis och visar att det är ” something in it for them.”

Vad det ska vara vet jag inte i skrivande stund. Muskler? För lärdom har de nog av.

Bokhyllorna är från en bokhandel i Cambridge.image