Så har vi då äntligen fått till vårt symposium om folkhälsan på årets Vetenskapsfestival. Jag är grymt stolt över den fina lagandan- betänk att ha 9 individualister på samma arena och samsas på en timme.Kalle, som moderator skötte den saken med galans. Hoppas att vi får några timmar till nästa gång. Tack alla i panelen och på åskådarplats och Vetenskapsfestivalen.

kjellbrellsworld

Riddarna av ….

Hektiskt med SVT innan start

För andra gången i rad har Brain  Athletics fått möjlighet att deltaga i Vetenskapfestivalen.

Med pompösa titeln ”Hjärnan- århundradets utmaning, ställde vi upp en mycket stark samling av de mest skiftande kompetenser.
SVT var där och filmade- det kommer att visas på Kunskapskanalen vad det lider.

Kalle instruerar paneldeltagare

Vår käre nestor och ständige medicinske moderator, hjärnprofessorn Christian Blomstrand inledde med en kort beskrivning om neurovetenskapens enorma framsteg, inte minst på den tekniska sidan.   

Professor Georg Kuhn, höll ett därefter, sin vana trogen, ett klargörande anförande på engelska.Bland mycket annat angav han stillasittande och fysisk inaktivitet som de största bovarna till ohälsa, gällande allt från cancer till stroke och demens.

Georg Kuhn

Georg Kuhn och Ann Blomstrand verkar förtrollade

Hjärnforskaren Jenny Nyberg avslutade neuroblocket med att berätta var hjärnforskningen i Göteborg befann sig nu. Mycket löftesrikt.

Jenny Nyberg, Mikael Mattsson, David Lega

Läkaren…

View original post 425 fler ord