Etiketter

, ,

Jag läser Tor Nörretranders utmanande och för mig rätt svåra bok, ” Märk Världen” nu. Boken har varit sällskap sen ett par veckor och  följer med överallt.

  
HELGEN

Hela helgen har den varvats med arbete i trädgården, fågelskådning, träning inför Varvet, god mat och trevlig samvaro med bra folk.

   

Och bad förstås. 

 

DAGEN

Gårdagen innehöll sedvanligt jobb med trygga arbetskamrater. 

  
På det följde i rask takt ett träningspass med en löpargrupp jag blir mer och mer fäst vid (alltid lika roligt för mig som tränare) och ett givande möte med intressegruppen ” Bevara Annedal”. 

Där talades om byggprocesser, tunnlar, borrningar och gemenskapen i Annedal. I sällskapet är jag ingen stjärna, och får ligga på gränsen av mitt kompetensutrymme. Jag försöker lära mig. Att ha dessa arkitekter, ingenjörer, jurister samt de geniala makarna Stening som mentorer är en gåva jag gläder mig åt. Att mötet hölls i hemmapub i en källare  skänkte extra kreativ krydda.

DRÖMMEN

Jag vaknade tidigt när AnneLie gick till sitt jobb. Uppvaknandet klippte en dröm som jag låg och grunnade på en stund.

  
Vid en presskonferens i närheten av nåt som liknade början till ett dagbrott, inbjöds allmänheten att delta i utgrävningarna. På förhand trodde man sig veta att det skulle vara en mycket bördig och fyndrik mylla.

Man ville ha prover av geologisk, historisk, biologisk och annan, förutsättningslös karaktär, från rena fornfynd ned till molekylär och atomär nivå( sades uttryckligt i drömmen).

Man fick som allmänhet rätta sig efter rigorösa föreskrifter, för att bevara fyndmiljön och ” the samples”.

Om viktiga, tvärvetenskapliga slutsatser kunde dras med din hjälp kunde upptäckter/ teser namnges av fyndhittaren.

I dag ska Brain Athletics, under Mikael Mattssons erfarna ledning ha en kreativ förmiddag. Där ska ideer och uppslag brytas mot varandra och drömmen känns som ett gott omen.

  
Kopplingen idrott, hjärnforskning och fria tankar är vulkaniskt bördig. Och vulkaniskt tankeeruptiv får vi tro.

  
Och spännande förstås.

  

Som våra hjärnforskare förordar;

– Fysisk aktivitet, i stimulerande miljö och lite utmaningar på det!