Etiketter

, , ,

Bergsjön har en internationell prägel. Sällan förknippas stadsdelen med Storbrittanien. Vädret vid premiärupplagan av Bergsjöloppet uppvisade dock tydliga drag av den vädertyp som  ofta hemsöker de brittiska öarna. Vädret till trots kan inte utfallet av tävlingen stavas till annat än succé.

De stora ansträngningar som har gjorts från initiativtagarna, (den privata vårdcentralen Nötkärnan) och arrangörsklubben SAIK med outslitlige projektledaren Mats Erixon i huvudrollen, belönades med stort deltagande såväl från stadsdelen som från  andra områden. Att genomsympatiske Mats lockat dit sina bästa elitlöpare och dessutom fått  vännen Curre från Utby med några av sina goda adepter att ansluta , gav tävlingen en sportslig stjärnglans som skulle göra andra arrangörer gröna av avundsjuka.  Sverigebäste Mikael Ekwall vann inte ens huvudtävlingens fem kilometer. Ändå var deltagandet från stadsdelens unga och gamla invånare det viktigaste och har bara några av de frön som såddes den här minnesvärda dagen fallit i god jord så finns gott hopp om framtiden.

Så här ska integrationspolitik bedrivas.

Så här kan kan vi föra ut budskap om motionens välgörande effekter.

Så här kan vi lära oss kraften i att göra saker tillsammans, gärna i oväntade kombinationer:

En friidrottsklubb från en välbärgad förort, en privat vårdcentral med löpartokiga ägare, ett allmännyttigt bostadsföretag , en femfaldig göteborgsvarvsvinnare och en stadsdel som är känd för sitt tuffa klimat. På det ett gäng entusiastiska slagverkare toppat med en ung, sprittande kreativ kommunikatör så är mixen fullbordad

Och vilken kraft! Det kunde aldrig gå annat än bra. Grattis alla inblandade. Det kommer säkert en fortsättning. Här finns många löptalanger Lonesome Runners together  -one for all, all for one Intiativtagaren Också från Vårdcentralen   Med såna här entusiaster….   SAIK är stolta över att få vara en del i det här projektet. Hållbarhet på riktigt. Banan var inte lätt, Djävulsbacken ovanfrån   Djävulsbacken tog styggt på dessa hjältar. Slagverkarna var magiska Slagverkarna gav puls åt hela evenemanget En stark trupp   Unga deltagare Och familjen trivdes gott med såväl bana som väder