Etiketter

, ,

Skärmklipp.GIF GT 22

Förra veckan var mycket märklig för mig, något jag tror att de flesta av er känner till.

Jag och arbetskamraterna bevittnade  en testkörning av spårvagnen utanför fönstret till vårt jobb på Badhusgatan. Byggjobbarna utanför hade förvarnat om att man nån gång  på eftermiddagen skulle släppa på.

Jag och arbetskamraterna Olle och Anders stod fascinerade och tittade på. Såväl Anders som jag tog fram våra Iphoner för att föreviga händelsen. Anders film var överlägsen, men hans film var tyst, hade inte Kurtan- och Glennhybriden.

Men välfilmad var den.

https://www.facebook.com/video.php?v=10204711229560978

Under filmandet gjorde jag intrycket att storögt bevittna en historisk händelse av episk karaktär och Olle fyllde på med  begåvade kommentarer. Vi pratade i munnen på varandra mest hela tiden, mycket osynkat.

Jag la ut det på Facebook, med kommentarer och allt och tänkte inte mer på det.

Normalt svårflörtade hustrun AnneLie fick se det och tyckte att det var roligt.

Skärmklipp.GIF 23

Kl 22.15 ringde GT och frågade om de fick lägga ut klippet på sin hemsida, GT-TV eller nåt. Häpet svarade jag att,javisst. På morgonen såg jag att flera tusen tittare hade tittat på skiten. Inne i medaljaffären Vasboden ringde så GP och frågade om de också kunde lägga ut den.

http://www.expressen.se/gt/nu-rullar-sparvagnen-forbi-nya-stenpiren/

Resten är historia.

Under två dygn tittade nästan 37000 tittare på den svajiga inspelningen av en spårvagn ackompanjerad av diverse självklarheter från kommunanställda Olle och Kjell från Placeringskansliet.

Skärmklipp.GIF 24

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2799957-se-forsta-vagnen-pa-nya-sparvagen

Min chef fick höra det, kom förbi och tyckte att det kanske var tur att det inte framgick var vi jobbade, tyckee att det lät som det kommit från nåt dagcenter eller liknande.

Väldigt många hörde av sig och tyckte att det var roligt. Tack för det.

Men så kommer tankarna.

Under mina sannolikt ”15 Minutes of fame” kunde jag väl ha framfört nåt klokt.

Jag har lagt all ledig tid under flera år på nåt jag tycker är behjärtansvärt. Vi har arrangerat lopp med tusentals deltagare, haft föredrag med en minister och världsledande forskare, idrottsstjärnor och klokt folk av alla kalibrar.

Kalle

En gång fick vi efter tjat in en liten notis om att våra löpare hade samlat in 100000:- åt hjärnforskningen i GP. Efter upprepat tjat får jag säga.

Vårt Brain Athletics har filmats och TV-sänts i Kunskapskanalen och dessutom gjort det väldigt bra.

Göteborgs Jubileumslopp har haft sponsring av stora och välrennomerade företag, fått till en allians med Göteborgs bästa fotbollslag och fortsatt föra ut vårt budskap om samband mellan träning, stimulerande miljö och hjärnhälsa.

image

Vi har haft underbara, gigantiska annonser ute och engagerat hundratals engagerade människor utan nån som helst pressreaktion.

Och så fångar spårvagnssnutten 37000 tittare!!

Det har spårat ur kraftigt.

Nedan ursprungslänkenl

https://www.facebook.com/kjell.selander/videos/10153102149283963/