MEDIATRÄNING

I vårt samarbete med IFK Göteborg lärde jag mig en hel del.Marknadschefen  var proffsig helt igenom och var mycket noggrann med spelarnas mediaträning. Det handlade,som jag förstod det, om att lära spelarna vårda varumärket, uppträda korrekt i pressen och i andra situationer som den idrottsliga karriären leder till. Utfallet var väldigt bra. Tyvärr hade han behövt trimma ett par procent av klacken, men mottagligheten kanske är låg där.

http://www.fotbolldirekt.se/2016/04/28/fd-kronika-sebs-fantastiska-civilkurage-och-allsvenskan-som-medelklassport/

Fast marknadschefen nog inte märkte det,så sög jag åt mig en hel del. Numera gör jag sällan skrivna uttalanden i kontroversiella ämnen. Menlös men harmlös kanske nån tycker.

Det må vara hänt, men vi arrangerar lopp och jag är ordförande i flera föreningar, ledamot i andra.

Nu måste jag bara lufta mina funderingar- även om jag trampar nån på tårna.

BLÅVITT-MALMÖ FF

Skandalmatchen mellan Blåvitt och Malmö FF slutade som bekant med inkastade knallskott och avbruten match.

knallskottbild_LOP

Vid sidan om den större händelsen noterades att en nybliven mästare från Frölunda tog sig in på planen på ett ytterligt osmart sätt.

Han greps och fördes bort, som det såg ut, glad i hågen.

Jag kan förstå att Frölunda efter ett år av uppoffranden och hård träning känner sig som cowboys efter att ha drivit en boskaphjord när man uppnått ett så hett efterlängtat mål…MEN…logen på Ullevi är inte en saloon i Tombstone eller Deadwood.

BETTINGTRADITION

Att killarna bettar(slår vad) om vem som vågar springa ut på planen är dumt utan jordisk like. Frölundaspelarna har(rätta mig om jag har fel) en gammal bettingtradition, har ofta varit travhästägare och golfare vid sidan om hockeyn. Och ja, golf är en bettingsport.

För sponsorer, för cyklister i Göteborgsgirot, för(klassiskt exempel)den underbetalda undersköterskan eller den dyrt betalande åskådaren kan det verka rent stötande. Vill minnas att ordförande Grauers avundsjukt sneglade på Växjö Lakers höga snittkonsumtion hos den betalande publiken, men den här sortens otyg för ju direkt tankarna mot funderingar om överbetalda spelare.

 

70000 SPÄNN

Enligt GP hade spelarna i fyllan och villan samlat ihop en pott för den som hade modet att springa in på planen.Har de råd att skramla 70000:-för ett sånt idiotiskt tilltag har de för mycket betalt OCH total avsaknad av mediaträning.

70000:- är en summa som de flesta av våra friidrottare inte är i närheten att skrapa ihop på ett år. Det här är dock inte ett avundsjukt försök  från den fatttige kusinen att missunna de marknadsgynnade idrotterna sina miljonlöner.

många_kameror

Det är däremot ett tips att lägga in lite lektioner i etik,mediaträning och varumärkesstrategi. Rena folkvettet täckte tydligen inte upp.

 

MOTARGUMENT

Säkert säger nån att friidrottare är skenheliga, vi hade nyss ett dopingfall(om Aregawa nu blir fälld), men i Göteborg har vi inte haft nåt dopingfall och i de lopp jag är med  och arrangerar går pengarna odelat till hjärnforskning och göteborgsklubbarnas friidrottsverksamhet.Jag är väldigt glad att det är så. Och friidrottare krökar  normalt inte offentligt efter vinster(finns undantag?).

5-24-12-icr-human_brain_genes_wide

RENT IDROTTSLIGT OCH MED HJÄRTAT

Grattar jag naturligtvis Frölunda vars matcher jag och de allra flesta friidrottare har följt med stort intresse. Men lite mer indian och mindre cowboy hade nog varit bra.