Etiketter

oktogon-2

Mycket underligt händer.

Jag lever inget spännande liv så det sker oftast i drömmen.

Häromdagen drömde jag att Gud nedsteg för ett samtal. Som jag minns det var det ett mycket avspänt och informellt samtal.

guds-hand

Mot slutet brände det till och jag har ett ungefärligt minne av hur samtalet fördes.

G. Kjell du har sysslat mycket med den heliga siffran 8.

attudding

K.Jo, det stämmer.Kanske inte siffran som sådan men en figur med 8 dimensioner.

G.Jag har en uppgift åt dig.

K. Jaså. Vad då?

G.Du ska skapa en ny tidräkning med 8 som bas.

K. En tidräkning? Det var ingen liten uppgift. Jag har inte gjort sånt nån gång. Bara träningsprogram…https://kjellbrellsworld.wordpress.com/2015/01/10/oktogon-tidrakning/

G.Men så är det sagt.

K.OK, visst. i och för sig kan man dela ett dygn i 8 delar och kanske fortsätta(jag är ingen stor matematiker, allra minst i drömriket)….

G.Bra. Gå åstad och utför mitt verk.

K.Visst.Men du Gud. Jag har en liten bön.

G.Låt höra min son.

K.Kan jag relatera den till den nuvarande tidräkningen?(Den Gregorianska kalendern, namnet kom jag ihåg först efter jag hade vaknat). Tideräkningen är ju ändå rätt inrotad och logisk.

G.Om du måste.

img_5702

Sen vaknade jag.

En märklig dröm tänkte jag.

Många vet inte om det , men jag är rätt styrd av drömmar(ska berätta om några intressanta effekter av det vid tillfälle).

Kunde inte somna om, så jag fastnade i lite huvudräkning. Om man delar dygnet i i 8 delar blir varje del 3 timmar.Om man sen delar  det i 8 delar blir det 22,5 minuter, ytterligare en delning gör 2 min 8,5 sekunder och sista delningen ger 21,09375 sekunder(nu fick jag tända och använda kalkylator). Sen stoppade jag.

Efter en stund somnade jag om.

På lördagsmorgonen var drömmen fortfarande kristallklar- jag berättade för en lätt skeptisk familj att jag hade fått ett litet uppdrag.

Givetvis kom jag in i funderingar vad tid egentligen är. Det har skrivits många hyllmeter om fenomenet-jag äger åtminstone någon decimeter.

campbell

En sak är i falla fall klar.På jorden relaterar vi vår tidräkningen till hur  vi snurrar runt solen och hur månen cirklar runt oss. Himlakroppars rörelser alltså.

gud

Efter ett festligt dygn på Stenungsbaden tog jag upp mitt lilla projekt med Flygöverläkaren. Som min medicinske rådgivare bör han alltid vidtalas.

Han är ingen vanlig läkare(i så fall hade han väl ombesörjt inläggning) och tyckte att jag skulle helt släppa den gamla,dvs inte fuska med den gregorianska som rättningsmall.

Där är jag nu. Med en  siffra och en liten uppgift.

Någon?